1

Vår vision att göra dig mobil

Oberoende av bakomliggande system, plattform och terminal levererar WIP omedelbar och säker åtkomst till företagets hela intranet och system genom interna och publika företagsappar, mobila webbaserade datatjänster till bland andra Sveriges största industriföretag, transaktionsintensiva verksamheter inom bank/finans, logistik och till mobiloperatörer sedan 1999. Gemensamt för de flesta av våra kunder är att de är ledande inom sina branscher och att de ställer högsta krav på oss som teknikleverantör när det gäller säkerhet, tillgänglighet och drift.

Tillsammans med våra kunder tillika samarbetspartners skapar vi moderna systemlösningar som avsevärt förbättrar tillgänglighet, mobilitet, effekivitet och konkurrenskraft. Vår långa erfarenhet och våra egna plattformar DynApp och Secure DynApp (SAF) gör det möjligt att utnyttja den mobila teknikens alla fördelar fullt ut. Ett samarbete med oss innebär förutom långsiktig trygghet, direkt också att dina medarbetare får möjlighet att jobba mobilt utan begränsningar var de än befinner sig. Detta mot ditt företags samtliga system. WIP utvecklar och levererar alltså färdiga systemlösningar med företagsappar som integreras och fungerar med alla befintliga databaser och webbsystem. Ett av systemen vi integrerar mot är bland andra är Sharepoint.

WIPs vision har sedan bolaget grundades varit att leverera kompletta system för ett obehindrat mobilt och flexibelt arbetssätt inom företagen. Därför är det en självklarhet för oss att våra tjänster och produkter alltid fungerar oberoende av terminaltillverkare, mobilmodell, mobiloperatör och databärare (mobilnät eller WiFi). Detta innebär att alla medarbetare får tillgång till och kan arbeta mot ditt företags olika system genom valfri smartphone, läsplatta, klocka eller dator. iPhone, iPad, Apple Watch, Andoid Phone, Android Tablet, Android Wear, Windows Phone, Windows Tablets blir helt naturliga arbetsredskap inom alla delar av företaget genom våra plattformar.

WIP Labs
Genom vår utvecklingsenhet WIP Labs som i dagliga verksamheten är en helt integrerad del säkerställer vi hela tiden maximal kompatibilitet mot andra system. Att vi arbetar med den främsta tekniken och att vi hela tiden strävar efter att förbättra och utveckla nya funktioner för nya applikationsområden är något våra många kunder drar stor fördel av.

WIP - ett bolag du helt enkelt måste träffa - Vi har kompetensen, erfarenheten och produkterna som gör skillnad!.

Before Image
40
40
100
Behåll linje avdelare

Ledande befattningshavare

Tillsammans har Mats, Fredrik, Anders och Per-Ola varit med om hela WIPs resa från att vara ett litet bolag som kämpat för överlevnad. Idag är de fortfarande en del av WIP, ett företag som blivit ett av Sveriges mest framgångsrika när det gäller internettjänster i mobilen.

 

100
0
Before Image
0
40
100
Ta bort linje avdelare

Per-Ola Carlsson, CEO

Med mottot "Ingenting är omöjligt" möter Per Ola varje problem eller utmaning som han stöter på. Allting går bara man vill det! Det handlar bara om att omge sig med kompetenta medarbetare som har samma inställning. Per Ola var tidigt ute på banan med att tro på datatjänster i mobiltelefonen. Hans vision redan år 2000 var att mobilen skull bli det största kommunikationsredskapet. Det gällde att haka på den trenden. Så, när andra trodde att IT bara var en fluga valde Per-Ola, att tillsammans med Anders, Fredrik och Mats, tre unga nyutexaminerade studenter från Blekinge Tekniska Högskolas revolutionerande telecomutbildning, starta ett företag som gjorde tjänster för mobiltelefoner oberoende av operatör och telefonmärke. Detta blev starten för WIP.

100
Before Image
40
40
70
Behåll linje avdelare

Mats Karlsson, CTO

Mats är teknikern som förutom att utveckla mobila tjänster i världsklass, gillar att segla allt från större båtar till mindre katamaraner.

100
After Image
40
40
70
Behåll linje avdelare

Fredrik Thelandersson, Chief Architect

Fredrik är skånepågen som tog sitt pick och pack och flyttade till Karlskrona då han hörde att Sveriges telecomkluster höll till där.

100
Before Image
40
40
70
Behåll linje avdelare

Anders Larsson, Customer Solution Officer

När du inte finner Anders bakom sitt skrivbord eller ute hos någon kund tränar han troligtvis inför nya triathlonutmaningar. IronMan är en munsbit för honom.

100
0
After Image
0
40
40
70
Behåll linje avdelare