AR - Nu händer det! - WIP

WIP har under våren tagit steget in i AR (Augmented Reality) och i maj visade, våra studenter som vi jobbat med från BTH, upp det första projektet. Se film – https://youtu.be/inp7HDJLhCY

WIP Labs nära samarbete med BTH gör att vi hela tiden försöker titta framåt i tekniken för att se vad som finns i nästa stora tekniksprång. Just nu är det fokus på AR/MR och AI. Vi har testat detta via Googles produkt Tango och som ni alla vet brukar Google vara först ut, men det är när Apple släpper produkter som det verkligen slår.

 

Apple AR

Detta har vi väntat på och vi trodde just att Apple skulle släppa något nu under WWDC som just nu pågår i San Jose. Och, det gjorde man! I San Jose har vi själva vår teknikchef Mats Karlsson på plats. Mats är en av 5300 lyckligt lottade som fått chansen att komma över och följa detta live, Häftigt säger jag!

Tim Cook, VD på Apple, har under en längre tid nu uttalat sig väldigt positivt runt just AR. Det andra stora bolaget inom denna värld är Google och de hade sin utvecklarkonferens nu i maj och där var deras budskap ”AI first”. Microsoft fortsätter att utveckla Hololens och de kallar detta för Mixed Reality(MR)

När det gäller Apple har man även väntat på att man skulle släppa något som liknar det som både Goolge och Amazon har släppt, Goolge Home och Amazon Echo som har personliga assistenter inbyggda som man kan prata med och det bygger på AI. Det gjorde man och ”Homepod” som produkten heter har ”Siri” inbyggt i sig. Den kan enklast förklaras som en smart högtalare. Släpps i December i år kommer säkert bli en storsäljare.

Vi står inför något riktigt stort framöver, det gäller att vara med och förstå vad det innebär. Därför satsar WIP stora utvecklingsresurser inom dessa områden just nu. Vi vill framtidssäkra våra produkter så att våra kunder ska fortsätta vara konkurrenskraftiga attraktiva bolag som kan digitalisera sin verksamhet för ökad effektivitet och lönsamhet.

 

 

WIP AR

Enterprise AR 2017 – Seminarie/Workshop

Vi har tillsammans med vår partner 10 X Labs paketerat en innovationsdag där 10x Labs förflyttar er från ”0 till 1” i förståelse och insikter runt dessa nya tekniker som nu kommer komma ut i större volym på marknaden. Då gäller det att redan vara där. Kontakta gärna mig om ni finner det intressant att under september och oktober ta del av ”Enterprise AR 2017”. Tänk att redan ha en ide och kanske även en prototyp klar när Apple nu släpper loss detta i iOS 11 hösten 2017.

 

Trevlig sommar och personligen ser jag fram mot ”next generations” ”Smarta glasögon” vilket blir nästa stora händelse, förmodligen kommer något redan under 2017 – Vi får se vilka som blir först. Tänk om Oakley dyker upp på marknaden, man vet aldrig vad som händer i denna ”distruptiva” värld vi lever i, spännande är det i alla fall.

WIP är i ”få företag att förflytta sig”-branschen. Sedan 1999 har vi genom våra plattformsoberoende lösningar DynApp och Secure DynApp hjälpt företag och människorna som jobbar där att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga genom ökad rörlighet. Våra tjänster möjliggör digitalisering och säker mobilitet - det vill säga möjligheten att fritt interagera med företagets system - helt oberoende av befintliga plattformar.

LÄR DIG MER OM OSS